Welkom

Welkom op de website van Praktijk Van der Ziel. Via deze site wil ik u graag informeren over mijn vrijgevestigde praktijk voor psychiatrie in Taarlo DR en in Amsterdam (praktijklocatie Olympiaplein).

Mijn naam is Arnoud J. van der Ziel, psychiater. Ik ben ingeschreven als medisch specialist bij de Medisch Specialisten Registratie Commissie (MSRC). Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en de Vereniging voor Zelfstandig Gevestigde Psychiaters (VZGP) Noordoost Nederland. Ik volg op dit moment een opleiding tot psychoanalystisch psychotherapeut, en ben kandidaat lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP).

In mijn praktijk behandel ik volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen die hulp zoeken bij psychische en medisch-psychiatrische problemen.

Ook voor psychotherapie kunt u in deze praktijk terecht. Mijn specialisatie hierin betreft schematherapie. Deze vorm van psychotherapie maakt gebruik van heel bruikbare werkmodellen die behulpzaam kunnen zijn om meer verbinding met u zelf te vinden in relatie tot mensen in uw nabijheid of tot uw dagelijkse functioneren. Voor schematherapie werk ik samen met een groep collega’s die zich net als ik hierin gespecialiseerd hebben.

Als er sprake van heftige blokkerende emoties (zoals angst of extreme somberheid), schrijf ik als psychiater soms medicatie voor.

Voor ouderen is er specifieke diagnostiek en behandeling van psychiatrische klachten tegen de achtergrond van lichamelijke ziekte of –achteruitgang. Iedereen is welkom voor een second opinion, advies en mogelijke doorverwijzing naar andere gespecialiseerde instellingen. Ook zijn er mogelijkheden voor coachingstrajecten bijvoorbeeld in het kader van opleiding of voor een leertherapie.

De praktijk is kleinschalig van opzet waardoor persoonlijk en laagdrempelig contact gegarandeerd is. Gedurende uw gehele behandeling wordt u door mij begeleid. Op dit moment moet ik vanwege veel aanmeldingen een aanmeldstop hanteren. Ik maak geen gebruik van een wachtlijst.

Arnoud van der Ziel psychiater